Interrail 2016

Van 8 juli tot waarschijnlijk 3 augustus ben ik op reis door (Oost-)Europa met Interrail. 10 dagen reizen, 9 verschillende steden, start in Enschede, aankomst in Ede bij mijn ouders.

Interrail?

Ja Interrail! Met interrail koop je als EU-burger een treinticket voor heel Europa. Je hebt verschillende soorten, van 30 dagen onbeperkt reizen tot en met enkele landen passen. Ik heb gekozen voor de 10 reisdagen in 30 dagen pas. Voor jongeren tot en met 25 geld nog het tarief van € 292, inclusief verzendkosten kwam het uit op € 301,-. Wat volgens mij een mooi bedrag is voor onbeperkt kilometers met de trein in 30 landen van Europa!

Foto door Constantin Gross
Foto door Constantin Gross

Als je eenmaal zo’n pas hebt besteld moet je een soort van route gaan bedenken. De route die ik heb bedacht is mede tot stand gekomen door rail.cc. Een non-profit community met heel veel reizen en ritten van treinen van over de hele wereld. Met binnen Europa zelfs de opmerking of het een ‘goede’ of ‘slechte’ route is met InterRail. Ze zoeken de ‘goedkope’ en dus treinen zonder reserveringen uit. Ga je dus zo’n reis plannen? Kijk zeker even op rail.cc. Als je via hun je interrail kaartje koopt ondersteun je ze, doe dus daar kopen!

Welke route ga je doen dan?

Vrijdag 8 juli vertrek ik vanaf Enschede Hauptbahnhof naar Koebnhavn, De hoofdstad van Denemarken. Daar zal ik het weekend verblijven om dan maandag verder te trekken naar Berlijn, de stad van de Beer.
Wist je trouwens dat de trein van Hamburg naar Kopenhagen op een boot gaat. EPISCH!!

Vanuit daar staat nog niets vast, maar zal ik waarschijnlijk de volgende europe_travel_maproute afleggen:

  • Warschau
  • Praag
  • Boedapest
  • Boekarest
  • Belgrado
  • Ljubljana
  • München

Oftewel veel steden in het prachtige Oost-Europa. Naast goedkoop bier zijn het stuk voor stuk steden die ik graag wel eens bezocht zou willen hebben (zover ik dat niet al een keer gedaan heb).

Met wie ga je dan?

Ik ga heel gezellig in mijn eentje. En dat lijkt mij supergaaf. Het is niet zo dat als je alleen op vakantie gaat je geen contact hebt met mensen, je hebt juist waarschijnlijk meer contact met mensen. Ik ga zitten in gezellige hostels, maak vrienden met een biertje en als ik daar geen zin in heb dan doe ik mijn oordoppen in en zet de muziek een tandje harder.

Maar Robin ik kan je echt niet missen?

App me, bel me (als je mijn telefoonnummer natuurlijk hebt 😉 ), stuur een berichtje op facebook en volg me op instagram of twitter. Ook zal ik proberen regelmatig te bloggen op deze website. Mocht je me nou echt enorm missen? Zoek me dan op! Stuur me een berichtje en ik vertel je echt wel wat mijn plan is voor de komende paar dagen, tenzij ik je natuurlijk stom vind. Dan niet.

Ik heb nog een andere vraag…

Stel hem via facebook, twitter of een instagram-dm. Stuur mij een mailtje via robin@rvdas.nl of probeer mijn nummer te achterhalen ;-). Ik zit in het buitenland dus soms zal het even duren voordat ik reageer.