Van regenachtig Krakau, naar zonnig Praag

Na drie volle dagen Krakau heb ik op zondagavond de nachttrein gepakt naar Praag. Vertrek om 21:43 in de avond, aankomst omstreek 7 uur (10 minuutjes vertraging). Nachttreinen zijn raar, zeker als er middenin de nacht er een boze Tsjechische grenswacht om je paspoort vraagt, terwijl je net lekker ligt te slapen. Maar ik heb het overleefd en enigszins vroeg was ik dus in Praag.

Maar eerst Krakau. Ondanks het slechte weer, veel regen, is Krakau een erg bijzondere stad. Heel veel historie, heel veel bars en bovenal heel veel Vodka. Op vrijdag overdag heb ik de oude stad ontdekt, met zijn Wawel Kasteel, de Lakenhal en vele, vele kerken. Daarna liep ik door naar Kazimierz, de oude joodse wijk. Hoewel de gebouwen in Krakau allemaal oud zijn, zijn de kroegen en restaurants allemaal redelijk modern. Na een paar biertjes ben ik lekker gaan slapen.

Zaterdag besloot ik de oversteek te maken van de rivier en naar Schindlers Fabriek te gaan. Je weet wel van die film van Schindlers List. Wat een indrukwekkende tentoonstelling. Het gaat een klein deel over Schindler, maar voor een groot deel over hoe ‘het normale leven’ ging gedurende de tweede wereldoorlog. Heel mooi, heel veel info. ’s Avonds deed ik met mijn kamergenootjes mee aan de Krakow Pubcrawl, veel weet ik er niet meer van. Maar het was wel gezellig.

En toen begon het lange wachten op zondag, het was zulk slecht weer dat naar buiten gaan echt een slecht idee was. Dus na een bak koffie gedronken op de markt heb ik met een kamergenootje gechilld in het hostel, want hij ging ook naar Praag met de nachttrein. Na nog een echte Poolse schnitzel gegeten te hebben met een Nederlands meisje was het tijd om in de trein te stappen. Haar ga ik waarschijnlijk weer tegenkomen in Budapest.

En vanochtend kwam ik dan aan in Praag. Met direct 20 graden en een zonnetje. Eindelijk de zon! Eerst mijn spullen gedropt in het hostel, ondanks dat mijn backpack niet heel zwaar is, is het wel chill als je hem niet de hele dag hoeft mee te sjouwen. Uiteindelijk om acht uur s ochtends de oude binnenstad van Praag in. Heerlijk rustig, en het blijft een mooie stad, met mooie doorkijkjes, prachtige gebouwen en natuurlijk langen bruggen over de Moldau.

Zoals een goede toerist betaamt heb ik eerst de hele stad afgelopen, toen de heuvel van het kasteel beklommen. Doorgelopen terug naar de Moldau, de tram gepakt naar de beginpunt van hun Funicolare (kabelspoorweg) die naar hun eigen eifeltorentje rijd. Toen besloten dat de rij te lang was dus naar boven gelopen. Boven genoten van een koud drankje en een hotdog. En toen wel met de Funicolare weer naar beneden en met de tram richting het hostel om in te checken, te douche en even bij te slapen.

De wandeling was zo’n 15 km, en met 22.300 stappen is mijn telefoon helemaal trots op mij (mijn telefoon houdt mijn stappen bij). Maar wat staat er voor de rest op het programma nu ik alle toeristische dingen al gedaan heb? Vooral heel veel chillen in de zon. En uiteindelijk blijf ik maar in Praag tot woensdag, want dan vervolgt mijn Reis zich naar Budapest. In plaats van naar Boekarest heb ik bedacht dat ik naar Split ga, een paar dagen chillen aan zee is namelijk ook heel fijn. Maar wat ik nou echt ga doen, nog geen idee.

Helaas heeft mijn toolie om foto’s van mijn camera naar mijn iPad het opgegeven, dus die foto’s houden jullie tegoed. Tot die tijd klik hier voor mijn instagram.

 

10 keer in totaal gecontroleerd
1 nachttrein
Oneindig bier en Vodka in Krakau
2 nieuwe blaren erbij
Eerste keer de was in een hostel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.