Budapest, Split!

Na slechts twee korte dagjes Praag werd het alweer tijd om door te reizen voor de volgende stad, namelijk: Budapest. Ook al was ik er twee jaar geleden nog geweest wilde ik er graag nog een keer heen. Na de treinreis, welke snel voorbij ging kwam ik aan in het hostel. Wat een verschil met het vorige hostel. Minder schoon, minder goede bedden en bovenal een echt party-hostel.

Dan zijn er twee dingen diende kan doen: meedoen of sikkeneurig in een hoekje gaan zitten. Aangezien meedoen leuker is heb ik veel feestjes meegemaakt in Budapest. Natuurlijk Szimpla en Instant, maar ik ben ook op een kroegentocht geweest om de minder bekende barren, maar net zulke leuke, te bezoeken. Door de alcohol, de moeheid waarmee ik aan het strijden was en de vele gezellige mensen heb ik eigenlijk niet echt veel toeristische dingen gedaan, zoals het kasteel bezoeken of een free walking tour doen.

Dus Budapest ik kom zeker nog een keer terug, maar dan met iets minder feesten en iets meer cultuur. Tijdens mijn verblijf in Budapest merkte ik al dat ik moe was, en niet moe omdat je de dag van te voren iets te diep in het glaasje hebt gekeken moe, maar gewoon echt moe. In plaats van de volgende stad te bezoeken besloot ik dus om samen met Tessa, een Nederlandse meisje die ik heb leren kennen in Krakau, nu een paar daagjes in het prachtige, met stranden bezaaide, warme Split te gaan zitten. In plaats van door te reizen naar Boekarest.

Zodoende gooi ik voor de tweede keer deze reis mijn planning om, zeker omdat de reis naar Split, door een uitverkochte nachttrein vanuit Budapest, mij twee reisdagen heeft gekost. Om dat goed te maken zit ik in Split van maandag tot vrijdag. Met als enige doel bruin te worden (wat nog niet zo goed lukt) en te relaxen (wat wel goed lukt).

Vrijdagochtend om half 9 pak ik de trein terug naar Zagreb om daar het weekend door te komen. Daarna vertrek ik nog verder naar boven, waarschijnlijk naar München. Uiteindelijk zal ik over iets meer dan een week alweer in Nederland zijn. Time vlies when you’re having fun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.