Berlijn wat ben je mooi

Terwijl ik nu in de bus, ja een IC Bus van Deutsche Bagn richt Krakau, regent het buiten best wel hard. En dat idd eigenlijk al niet de eerste keer dat het regent (en veel regent) op mijn vakantie. Bij aankomst natuurlijk in Kopenhagen en woensdag in Bewrlijn begon ook met een goede onweersbui.

De oplettende lezer heeft al kunnen lezen dat ik onderweg naar Krakau ben, in plaats van Warschau. Na tips van vrienden en mede interrailers heb ik besloten dus naar Krakau te gaan ipv Warschau. Dat is het grote voordeel van een interrail: het maakt niet uit. Ondanks dat de pas ‘rail’ in de naam heeft zit ik een drukke bus. Maar wel met gratis WiFi, een uitgebreid ‘entertainmentsysteem’ met films, series en muziek.

Waarom heb ik het enkel over de reis? Ik heb in Berlijn gewoon heel weinig gedaan. Op maandag kwam ik aan rond 19:00 en heb ik eigenlijk enkel nog een rondje gelopen, een biertje gedronken in het hostel en ben ik gaan slapen. De dinsdag ben ik vanaf mijn hostel richting het Reichstag en Hauptbahnhof gewandeld, mijn hostel lag in Mitte net achter het Museuminsel zo het was ideaal. Het zonnetje scheen en ik heb wat foto’s gemaakt. ’s Middags besloot ik aan het badeschiff te gaan liggen. Uiteindelijk lekker gegeten met een jongen die toevallig ook uit Enschede kwam, met hem bij de Reichstag een lichtshow gekeken over de geschiedenis van Duitsland en daarna nog wat biertjes gedronken.

De volgende dag was ik iets brakker dan gepland, maar het stond toch hard te onweren en te regenen dat ik maar lekker in bed ben blijven liggen. Uiteindelijk ben ik wat verder weggegaan richting de Citadel van Spandau. Een oud, goed bewaard Renaissance fort aan de rand van Berlijn. Heerlijk rustig in een groene omgeving en na 175 treden omhoog sta je op de toren met een prachtig uitzicht richting Berlijn en omstreken. Totaal anders dan Fernsehturm maar minstens net zo gaaf.

Met een interessante tentoonstelling over herdenkingstekens in Berlijn, en een iets minder interessante tentoonstelling over de geschiedenis van Spandau heb ik ook de culturele punten weer gescoord in Berlijn. Na een currywurst mit pommes besloot ik maar weer lekker een paar biertjes te drinken. Het was gezellig ;-).

Toch blijft Berlijn een stad waar ik nog steeds een beetje verliefd op ben. Het is er druk, maar ook weer niet te druk ofzo, veel leuke en gezellig mensen en bovenal niet te duur. Berlijn ich liebe dich. En vast tot snel.
Funfacts:

  • Zeven keer gecontroleerd in totaal
  • Totaal vijf verschillende treinen gehad
  • Ontelbaar keer overgestapt van Metro naar Tram naar S-Bahn
  • Voor de tweede keer mijn shampoo vergeten in de douche, maar de douche zat de kamer vast, dus het was weer geen probleem.
  • 6 gratis Skyr-yoghturtjes ontvangen op Hauptbahnhof (waarom? Geen idee)
  • 8 koppen koffie gedronken in Berlijn
  • 2 blaren op mijn rechtervoet gelopen, 1 op mijn linker
  • Veel halve liters bier gedronken

Ps. Ik heb dan wel gratis WiFi, maar dat werd niet heel blij toen ik probeerde foto’s up te loaden. Die houden jullie nog te goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.